Vågen, äldreboende och förskola i Upplands Väsby

Efter en inledande projekteringsfas är det nu dags att påbörja byggnationen av en förskola och ett äldreboende i Upplands Väsby.

Projektet består av en byggnad med förskola i bottenplan med plats för 80 barn, samt ett äldreboende i fyra våningsplan med plats för 80 boende. Projektet innefattar även en gård för förskolan samt en takterrass för äldreboendet. Byggnationen är en del av stadsutvecklingsprojektet Fyrklövern i Upplands Väsby.

Den nya byggnaden blir ca 6 500 kvm stor. Projektet har höga ambitioner vad gäller hållbarhet och begränsad miljöpåverkan. Den nya byggnaden har högt ställda miljökrav och ska certifieras enligt Svanen samt eftersträva att nå Miljöbyggnad guld avseende indikatorn energianvändning. Projektet beräknas färdigställt i slutet av 2022.

–Vi är mycket glada över förtroendet att få starta projektets produktionsfas och ser fram emot att leverera en samhällsfastighet tillsammans med Hemsö. Samarbetet under den inledande projekteringsfasen har fungerat bra och vi har verkligen fått bidra med effektivitet och våra projektspecifika kunskaper säger Carl Skarin, arbetschef på IN3PRENÖR.

– Hemsö ser fram emot att tillsammans med IN3PRENÖR bidra till viktig social infrastruktur i ett växande Upplands Väsby. Med ett fortsatt gott samarbete uppför vi en hållbar fastighet där flera generationer får ett givande utbyte av varandra säger Åsa Östman, projektchef Hemsö.