Nyhet

2022-12-13

IN3PRENÖR RENOVERAR JOHANNES KYRKA

I samverkan med S:t Johannes församling och Kyrkans Fastighetssamverkan renoverar och restaurerar IN3PRENÖR St: Johannes Kyrka på Norrmalm i Stockolm.

Kyrkan är ett välkänt och älskat landmärke högst upp på Brunkebergåsen. Kyrkans torn reser sig närmare 100 meter över markplan och är en karakteristik del av Stockholms siluett. Kyrkan är byggd i nygotisk stil och invigdes 1890.

Kyrkans tornspira har i sin helt murats med tegel och natursten.

I IN3PRENÖR:s uppdrag ingår byte av stålkonstruktion, smide, demontering av spirstång och tegel. Vidare omförgyllning av kors och urtavlor samt att fasaden fogas om och kompletterande plåt- och naturstensarbeten. Invändigt brandsäkras tornet och nya bjälklag byggs för att ge lättare åtkomst.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:
Joachim Sjölin
Telefon: 076-304 42 20
E-post: joachim.sjolin@in3ab.se