Nyhet

2021-08-20

IN3PRENÖR bygger om Högalidskyrkan

I samverkan med Högalids Församling och Kyrkans Fastighetssamverkan Stockholm AB (Svenska Kyrkan) bygger IN3PRENÖR om samt restaurerar Högalidskyrkan på Södermalm i Stockholm. Projektet innefattar renovering samt ombyggnad av delar av kyrkan till verksamhetsanpassade lokaler.

Då projektet innebär ingrepp i kulturhistorisk miljö kommer ett varsamt byggande med respekt för antikvariska värden vara vitalt. Få förändringar har genomförts sedan kyrkan uppfördes och kyrkan är som helhet i stort behov av restaurering, utbyte av tekniska system, anpassning gällande tillgänglighet etc.

– Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet av Svenska Kyrkan att genomföra detta för staden och kulturlivet viktiga projekt. Då projektet innebär ett varsamt byggande på grund av kulturhistoriska och antikvariska värden så ställer det höga krav på kvalitet och utförande vilket passar vår engagerade organisation väldig väl, säger Anders Bysell, vVD på IN3PRENÖR.

Projektet är påbörjat och kommer att färdigställas under 2023 då kyrkan fyller 100 år.

 

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:
Sven Löfvenberg, VD , Kyrkans Fastighetssamverkan Stockholm AB
Telefon: 070-770 85 63
E-post: sven.lofvenberg@svenskakyrkan.se

Anders Bysell, vVD, IN3PRENÖR
Telefon: 070-331 40 50
E-post: anders.bysell@in3ab.se

 

Om Högalidskyrkan
Högalidskyrkan uppfördes 1917-1923 efter ritningar av Ivar Tengbom och räknas till den svenska nationalromantikens främsta kyrkobyggnader. Kyrkans interiör betraktas oftast som ett allkonstverk dirigerat av Tengbom, innehållande flera av tidens mest framstående konstnärer och konsthantverkare.