Nyhet

2020-09-23

IN3PRENÖR bygger Österåkers nya multihall

Efter en inledande projekteringsfas är det nu dags att påbörja byggnationen av Österåkers nya multihall.

Den nya multihallen kommer att innehålla sex hallar för aktiviteter som bland annat basket, bordtennis, boule, cheerleading, friidrott, gruppträning, gymnastik, klättring, innebandy, skolidrott och trampolin. Inom byggnaden tillskapas också ytor för naturliga möten och samlingar för att bidra till en social samvaro och ett aktivt liv i alla åldrar.

Den nya byggnaden blir ca 13 000 kvm stor. Projektet har höga ambitioner vad gäller hållbarhet och begränsad miljöpåverkan. Projektet beräknas färdigställt under 2022.

IN3PRENÖR och Armada Kommunfastigheter AB har arbetat i samverkan genom projekteringsfasen och går nu även in i produktionsfasen i nära samverkan.

–Vi är mycket glada över förtroendet att få starta projektets produktionsfas där genomförandet kommer att bygga på ett mycket nära samarbete med Armada Kommunfastigheter AB, säger Carl Skarin, arbetschef på IN3PRENÖR.

– Den nya multihallen är en jättesatsning på idrotten, skolan och föreningslivet i Österåker. Vi möter också behovet av nya lokaler i en attraktiv inflyttningskommun, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande i Österåkers kommun.

Bild: Metod Arkitekter

 

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Anders Bysell, IN3PRENÖR
Telefon: 070-331 40 50
E-post: anders.bysell@in3ab.se

Carl Skarin, IN3PRENÖR
Telefon: 070-382 55 40
E-post: carl.skarin@in3ab.se