Nyhet

2020-09-08

IN3PRENÖR byggstartar Tingvallaskolan

IN3PRENÖR byggstartar Aspbackens förskola och nya Tingvallaskolan i Sigtuna

framtidens skola utifrån effektiva och hållbara lösningar, säger Lars-Erik Einerman, avdelningschef på IN3PRENÖR i Uppsala.

-För Sigtuna kommun är det viktigt att förskola och skola har lokaler där alla som vistas ska känna stimulans och uppmuntras till lek och lärande. Vi ser nu med förväntan och spänning fram emot att se hur byggnaden växer fram samt att få fylla de nya fina lokalerna med barn till skolstarten 2022, säger Ann Lundsten, projektledare Sigtuna kommun.

Nya Aspbackens förskola och nya Tingvallaskolan kommer ge plats för 750 barn i förskola och grundskolan (F-9). Skolan kommer även att få ett tillagningskök samt en gymnastikhall. Nuvarande Tingvallaskolan rivs när den nya står klar, därefter görs skolgården i ordning där den äldre skolan står idag.

Den nya skolan uppförs mot kraven i Miljöbyggnad nivå Silver. Inflyttning sker till höstterminen 2022. Projektet beräknas helt färdigställt under våren 2023.

Bild: Metod Arkitekter

 

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Lars-Erik Einerman, avdelningschef Uppsala, IN3PRENÖR
Telefon: 070-771 54 02
E-post: lars-erik.einerman@in3ab.se