Nyhet

2016-12-19

IN3PRENÖR bygger ny friidrottsarena i Uppsala

När Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter AB utvecklar Gränby sportfält med en ny friidrottsarena är IN3PRENÖR samverkansentreprenör.

Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter AB har genom offentlig upphandling valt IN3PRENÖR som entreprenör för att bygga en läktarbyggnad på Gränby friidrottsarena. Parterna har inlett ett gemensamt skede för planering och beredning inför en byggstart kring årsskiftet. Fridrottsarenan färdigställs under hösten 2017.

Den nästan 100 meter långa läktarbyggnaden uppfyller kraven för SM-tävlingar och har en publikkapacitet på 1000 sittande personer. Läktarbyggnaden är en del av projektet Gränby friidrottsarena.

Friidrottsarenan ingår som en del i utvecklingen av Gränby sportfält, som omfattar om- och utbyggnad av mark- och parkeringsanläggningar för att skapa ett funktionellt och attraktivt sportfält och för att möta behoven från friidrottsarenan, en nybyggd innebandy- och fridrottsarena, ett sporthotell samt de hårt belagda ishallarna.

”Att få arbeta tillsammans med Sportfastigheter i samverkan visar att vi är en etablerad och trygg samarbetspartner för framtida projekt”, säger Marcus Jansson, arbetschef IN3PRENÖR.

”Detta är vårt första samverkansprojekt, som blir en utmaning, inte minst på grund av den komprimerade tidplanen. Vårt mål är en modern och mycket funktionell friidrottsarena, som friidrottsföreningen, Uppsala kommun, Sportfastigheter och IN3PRENÖR kan vara stolta över”, säger Conny Niklasson, projektchef på Sportfastigheter.

 

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Marcus Jansson, arbetschef IN3PRENÖR
Telefon: 070-421 04 84
E-post: marcus.jansson@in3ab.se

Henrik Nyberg, affärs- och utvecklingschef IN3PRENÖR
Telefon: 070-374 88 49
E-post: henrik.nyberg@in3ab.se