Nyhet

2016-12-14

IN3PRENÖR bygger Nya Studenternas i Uppsala

IN3PRENÖR samverkar i omvandlingen och utvecklingen av Studenternas fotbollsarena i Uppsala. Projektet omfattar en ny arena för upp till 10 000 besökande vid fotboll och 15 000 vid konserter. Projekteringssamverkan och planering tillsammans med Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter AB (Sportfastigheter) påbörjas omgående. Produktionen beräknas starta sommaren 2017 och pågå fram till 2020.

Projektet genomförs som utförandeentreprenad i nära samverkan med mål att åstadkomma en arenaanläggning för framtidens Uppsala. Det är ett komplext projekt med stora krav på samverkan och hållbarhet. Arenan byggs i etapper med en förutsättning att behålla dagens publikkapacitet under byggtiden. Även området runt arenan ska utvecklas och skapa förutsättningar för liv, rörelse och aktiviteter för alla uppsalabor, alla dagar i veckan. På bägge sidor om arenan byggs torgytor. Restaurang, café, butiker och service kommer också att skapas på arenaområdet.

”En av många utmaningar är att bygga samtidigt som det ska spelas fotboll, vilket kommer kräva mycket planering och flexibilitet men även en förståelse för och vilja att samverka med fotbollen. Här hoppas vi kunna få full utväxling av fördelarna med en samverkansentreprenad, säger Sportfastigheters projektledare, Johan Quarfordt.”

”Vi är mycket glada över att Sportfastigheter valt oss som samarbetspartner i ett projekt som passar oss mycket väl utifrån vår tidigare erfarenhet av större komplicerade projekt” säger Anders Bysell, vvd på IN3PRENÖR AB.

 

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Anders Bysell, vvd IN3PRENÖR
Telefon: 070-331 40 50
E-post: anders.bysell@in3ab.se

Henrik Nyberg, affärs-och utvecklingschef IN3PRENÖR
Telefon: 070-374 88 49
E-post: henrik.nyberg@in3ab.se