Kv Godsvagnen 9

Nyproduktion av ett hotell. Fastigheten ligger i ett expansivt område inom södra Hammarby Sjöstad i närhet till Hammarby Allé och med huvudentré mot Heliosparken.

Hotellet innefattas av ett Long-Stay-koncept och riktar sig till gäster med avsikt för längre vistelser i ett attraktivt läge. Byggnaden utgörs av nio plan och totalt 9 000 m2. De 168 hotellrummen är modernt utrustade och har bland annat tillgång till pentry.

Projektet är ett komplext innerstadsprojekt med starkt begränsade ytor som ställer stora krav på planering och logistik. Vägg-i-vägg ligger bostäder samt Kulturamaskolan, vilket också ställer höga krav på bland annat de 7 000 m3 sprängningsarbetena gällande vibrationer samt ljud och buller.

Grundläggningen omfattas av två platsgjutna betongplattor belägna över en skiffergång. Vilka stöttas av ett hundratal armerade betongpelare/plintar. Stommen är i prefabricerad betong, likaså hotellets 168 badrumsmoduler.

Projektet är både projekterat och utfört enligt Miljöbyggnad Silvers kravnivå för certifiering och allt inbyggnadsmaterial dokumenteras efter Byggvarubedömningen.

Projektfakta

Beställare
Norra Djurgårdsstadens Fastigheter AB
Entreprenadform
Totalentreprenad i samverkan
Projektstart
2015
Färdigställande
Januari 2017
Storlek
9 000 m2
Rubrik
Relaterat